Hvor går jeg hen, hvis jeg vil lære noget om tantra?

Opdateret: 3. aug. 2020


Du har sikkert hørt om tantra, måske fået en forklaring på hvad det er, eller kan være.

Du er måske blevet mere interesseret i hvad tantra , eller, du vil gerne have din partner med på et kursus, eller for den sags skyld deltage som single på et kursus.

Så hvad kan du forvente?


Jeg har de seneste dage funderet over ovenstående spørgsmål, qua en debat som har kørt på et socialt medie. Ligeledes tænkte jeg tilbage på dengang jeg trådte ind i tantra universet, og på hvordan det skete.

Jeg blev lokket med af en veninde - hun kunne ikke selv sætte ord på hvad tantra er, "du skal opleve det" sagde hun. Jeg havde mine forudindtagelser, nøgenhed, bunkepul, folk der gramser på hinanden og andre lignende tanker, men alle de tanker blev slået til skamme, for i virkeligheden var tantra noget smukt, hjertevarmt, og selvudviklende. Det var min debut hos Chai i KBH.


Som single fik jeg en tantramassage, det foregik hjemme i min egen stue på en briks af en behandler som kørte ud. Jeg valgte dette, fordi jeg egentlig bare ville prøve hvad det var og jeg kunne føle mig tryg i eget hjem, prisen passede også til min pengepung. Det var en fesen omgang tantramassage - til den pris det nu også var, jeg er sidenhen er blevet klogere på at pris og kvalitet hænger sammen, det er ingen hemmelighed. Men sådan er det jo, du betaler for det du får.


Jeg møder min mand som tilfældigvis også interesserer sig for tantra, vi dyrker det, tager på workshops og kurser samt uddanner os indenfor tantra og starter vores eget www.tantrakursus.com men vi er grundige i vores forberedelse, vender og drejer hver enkelt detalje, fordi vi godt ved, hvem det er vi vil henvende os til, hvem, vi ønsker os skal deltage på vores kurser.

Vi er mange kolleger/udbydere/massører osv. på det danske marked, hvor det kan være svært for nye/grønne at finde det rette sted at få sin debut - men jeg kan da bare vælge den der passer til min pengepung! Det kan du sagtens, du kan også vælge indenfor en radius fra din bopæl, alt er jo muligt.


Det som jeg tænker det handler om er, du skal gøre op med dig selv eller sammen med din partner - hvad vil du med et kursus, hvad handler det om for dig? Er det selvudvikling, eller blot nysgerrighed, hvortil du har visse forventninger. Eller, du vil virkelig lære noget om den sexuelle energi, og har ikke noget imod at dyrke tantrasex med din partner. ( jeg sætter det lidt groft op her, udbyderne beskriver som oftest deres kurser og massager på deres hjemmeside) på den måde, kan du afstemme med dig selv om du vil deltage på et sådant kursus.

Som nybegynder anbefaler jeg personligt at, du finder en udbyder som beskriver sine kurser let forståeligt og overskueligt for nybegyndere eller nysgerrige, du kan jo altid opgradere, samt udvikle på det du lærer på forskellige kurser. Jeg vil dog helt klart anbefale at, du eller du og din partner modtager en tantramassage, så får du en klar idé om hvad man evt må kunne forvente på et kursus ift. berøring, følelser og skub til dine grænser.


Vi tantra udbydere har alle startet som grønne (klart nok) og vores vej i det tantriske univers er også forskellig, på den måde har vi formået at kunne skabe vores egen undervisning/massage. Nogle af os er så dybe inde i tantra at, det nogle gange kan være svært at forstå det der skrives i beskrivelsen, eller man undviger fordi der skrives på et sådant sprog, at det er svært at forholde sig til.

Andre skriver på en letforståelig måde, hvor man tænker det lyder godt nok spændende, men man finder ud af på selve kurset, at det måske ikke lige var det man forventede.


Det er en jungle, og hvordan finder du ud af om det er noget for dig/jer. Kig ind i dig selv, og find ud af, hvad det er du vil med en tantramassage eller lære på et kursus.

Er du klar på at være nøgen, at blive berørt på hele din krop, på dit køn, evt skulle bytte partner. Er du klar på, at skulle massere din partners køn foran/ved siden af 5 andre par. Er du klar på at skulle arbejde med energier i din krop som sættes i gang under berøring af dit køn (livsenergi/sexuel energi)

På et kursus deltagende som par har man hinanden at spare med efterfølgende, som single står du måske alene, hvis du altså blev sat sammen med en anden single du ikke kender i forvejen. Der er mange faktorer som spiller ind, for at du får den fedeste oplevelse.


Som kursusudbyder er man på hele tiden, vi underviser, illustrerer og guider. Vi har ansvar for, at du som kursist føler dig tryg, det gentages unægteligt flere gange, at du må sige fra til hver en tid, hvis du føler dine grænser overskrides, skubbes til, det er helt okay og acceptabelt.

Dit ansvar er til gengæld at sige fra, du SKAL sige fra hvis du føler dig stødt, eller der skubbes for meget til dine grænser, eller du ikke har lyst til at deltage i en øvelse eller en berøring under massagen. Dette er også accepteret og respekteret. Mange mennesker styres af lemmingeeffekten, oplever du de andre kursusdeltagere er med i øvelserne og det ser ud som om de har det dejligt, men du føler der skubbes til dine grænser og ikke tør sige fra, fordi du måske tænker - så tænker de andre (et eller andet) om mig. Der tager du fejl! Kun du kender din egen grænse, det er dit ansvar!


Du skal forstå at, vi behandlere er ydmyge i vores virke, vi arbejder med en energi som vi kan sætte i gang i din krop, for derigennem kunne give dig en fuldstændig lækker oplevelse. Det handler på intet tidspunkt om at dyrke sex, men din sexuelle energi og den sidder nu engang i dit køn, den energi skal vi få til at cirkulere rundt i din krop. Derfor er hele opbygningen så langsom qua en tantramassage kan vare i timer. Du skal også selv være aktiv under massagen, bækkenbundsøvelser er en del af massagen, som du bruger til at cirkulere energien med.

Nogle udbydere bruger også at undervise i tantrasex, der findes samlejestillinger som er med til at kunne få den sexuelle energi til at cirkulere. Disse stillinger har vi blandt andet lært igennem vores instruktør, vi bruger det dog ikke når vi laver tantramassager eller kurser, men vi vil gerne og kun på opfordring fra vores kursister, vise og instruere i disse stillinger. Så igen er vi så forskellige i vores måde at undervise på, hvilket jeg synes der er god plads til, og du som kursist eller modtager har den store fornøjelse, at kunne vælge imellem.


Tantrakursus.com holder foredrag og workshop til efteråret. Vi har endnu ikke datoen på plads, men den kommer inden længe. Workshoppen og foredrag afholdes på Swingergården i Slagelse. Du kan holde øje via hjemmesiden under begivenheder, eller tilmelde dig vores nyhedsbrev, så vil du få nærmere besked.


Ha' en fortsat dejlig sommer.
67 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle